ZSINDELYES TANYA ÉS PANZIÓ KÖRNYEZETÉNEK KERTÉPÍTÉSZETI RENDEZÉSE

Érpatak 

Tervezési terület: 9173 m2 Érpatak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található kisközség Újfehértó város szomszédságában, Nyíregyházától – a megyeszékhelytől – mintegy 15 km-re. A Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. – jelen beruházás terveztetője – több mint egy évtizede hazai és nemzetközi vásárokon, termékbemutatókon, a Hungarikumokat népszerűsítő rendezvényeken számos elismeréssel büszkélkedhet méltán híres, saját főzésű pálinkái révén. A pálinkafőző üzem tulajdonosa termelő vállalkozását turizmusra, idegenforgalomra alapozott fejlesztéssel kívánja kiegészíteni, melynek keretei közt panzió és tanya létesülne jelen ütemben. A fejlesztés célja az idelátogatók hosszabb – akár többnapos -tartózkodásra történő csábítása megfelelő színvonalú szolgáltatások révén.

A létesítendő panzió kert- és szabadtérépítészeti tervének elkészítésére 2008 őszén kapott megbízást egyesületünk a megrendelőtől.
A tervezés megkezdése előtt a helyszínt bejártuk, geodéziai felmérést készíttettünk, megismerkedtünk a megrendelő elképzeléseivel, valamint az akkora már elkészült építészeti tervekkel.

Szabadtérépítészeti tervünket három részre osztottuk. A panzió épület és környezete képviseli az első egységet. Szintén a panzióhoz tartozik, de funkcionális elkülönülése miatt külön kezeltük  a játszóteret. A harmadik egység a tanyaépületek környezete.

Társtervező: Varga Zsuzsanna