Zöld Forrás 2013

Zöld Forrás 2013 “EMELD A TÉTET! … a zöldebb városért” – támogatott közösségi rendezvény és természetvédelmi kiállítás.

A program megvalósításának tervezett időpontja: 2014.

Megnyitó: 2014. július 31. 17:00 KOSÁR HÁZ (4400 Nyíregyháza, Deák F. út 59.)

Az EMELD A TÉTET! program keretei közt a KOSÁR HÁZBAN (4400 Nyíregyháza, Deák Ferenc út 59.) városunk jelenleg védett természeti emlékeit mutatjuk be színes tablókon prezentálva. Városunk lelkes természetvédői közt versenyt hirdetünk a helyi rendeletben rögzített lista további bővítése céljából. A beérkezett ötleteket bevont szakemberek segítségével értékeljük és javaslatot teszünk a rendeleti listára történő felvételre. A lelkes közreműködéssel, adatszolgáltatással hozzájárulókat jutalmazzuk.

… !!!EZ A TE FÁD!!! …

Javaslatodat az alábbi linken található űrlap kitöltésével küldheted be:

JAVASLATTÉTELI ŰRLAP KITÖLTÉSE

Nyíregyháza MJV Közgyűlése 8/1998. (II. 15.) számú rendelete tartalmazza a helyi jelentőségű természeti értékként védetté nyilvánított természeti emlékek listáját. A rendelet 10 magányos egyedet, 4 facsoportot (2-4 db egyed), 7 fasort (394 egyed) és egy védett botanikus kertet sorol fel.
A lista tartalmilag évek óta nem változott. Mint városlakók úgy gondoljuk, hogy több potenciális egyed, csoport, fasor szerepelhetne a jövőben a rendeletben. Kiállításunk apropó a természetvédelem rendszerének megismertetésére, a város területén megtalálható védett természeti emlékek bemutatására és a rendszer közös tartalmi fejlesztésére.
A lakosság – azon belül pedig elsősorban a középiskolai diákok – bevonásával szeretnénk olyan helyi információhoz jutni, melynek segítségével a NKP természeti értékeink megőrzése programcéljának megvalósításához aktív közösségben járulunk hozzá a gyakorlati környezet- és természetvédelem, valamint a belterületi környezetminőség jó állapotának őrzése terén.


… védett fák Nyíregyházán …